top of page

Det här är Linwood


Jag har ringt upp Barny, en av ägarna av Linwood för att ta pulsen på detta eminenta företag.Hej Barny! Hur skulle du presentera Linwood för de som inte känner till er?

Linwood är ett familjeföretag som grundades för 29 år sedan av min far Richard Gloyn, mina bröder James och Warrick och mig själv.

Idag är vi ett tajt team på cirka 50st som arbetar från kontor och lager i Ringwood i södra England. Vår huvudmarknad är Storbritannien men vi exporterar också över hela världen.


Vårt designteam, Ella och Jill, samarbetar med Warrick och mig själv för att producera olika tyger, tryck, sammet och tapeter som erbjuder ett väldigt engelskt utseende och stil, men med en modern twist!

Er nya kollektion Leckford är en fantastisk kvalitet och Sienna verkar också vara riktigt fin även om jag inte har haft möjlighet att se den än. Vad skulle du säga är det viktigaste när ni utvecklar nya kollektioner. Vad är eran huvudsakliga tanke?


Vi gillar att arbeta med vävare, färgare och tryckerier i Storbritannien och Europa – företag som vi känner väl och som vi kan lita på. En nära relation är viktig och vi vill kunna besöka dem ofta och enkelt. Som ett resultat köper vi de flesta av våra tyger i norra England, Italien och Belgien – inte Fjärran Östern, Indien eller Kina! Sådana länder kanske kan erbjuda billigare priser men erfarenheten visar att du då kan kompromissa med kvalitet och tillförlitlighet. Vi är också medvetna om miljön - att frakta varor runt om i världen bara för att köpa "billigt" är inte vår filosofi.

Vi gillar att utveckla tyger och Warrick är en fantastisk textilingenjör – aldrig gladare än när han har huvudet i en färgmaskin.


Nylanseringarna Sienna och Leckford är bra exempel på hur vi väljer och lanserar kollektioner.

• Leckford är en smart, konkurrenskraftig fiskbensväv för möbelklädsel. Väveriet har hjälpt till att skapa en fräsch färglinje, priset är bra och produkten är Oekotex 100-kompatibel.
• Sienna är vävt och färgat i Italien och är en smart blandning av boucle- och chenillegarn. Genom att väva ett tungt, tätt tyg uppnår vi också ett naturligt FR skydd – så du behöver inte lägga till någon FR-behandling, vilket är också miljövänligt!
På vilket sätt skulle du säga att Linwood har en miljömedvetenhet i sitt arbete och i sin produktion?

När vi gör en ny kollektion försöker vi göra tygerna så "smarta" och gröna vi kan. Att använda ull för att göra ett tyg naturligt FR är kostnadseffektivt och minskar användandet av kemikalier. Att välja återvunna naturfibrer eller polyester uppmuntrar till återvinning och är miljövänligt.

Förutom att vi tar fram grönare och mer miljövänliga produkter, har vi även monterat solpaneler på vårt lager och kontor, vilket minskar vår årliga elanvändning med ca 70 %. Alla våra pappersutskrifter är av återvunnet papper och vi återvinner aktivt allt avfall.
Ni har en smutsavstötande behandling, SR, på många av era tyger. Berätta mer om det.


De vanligaste SR-behandlingarna är fluorkolväten men vi försöker aktivt gå bort från "FC's" och ersätta dem med grönare alternativ. De nya Omega III Plains, och snart alla Omega tygerna, kommer att ha "ECO SR"-finish och även innehålla återvunnen polyester.

Mindre kemikalier, återvunna fibrer, grönare.Tusen tack Barny, då vet vi lite mer om er!

Tack själv! Jag hoppas att den här introduktionen ger dig en smak av hur Linwood fungerar.

50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Trender 2024

Comentários


bottom of page