top of page

HJÄLP, MÖNSTER!

Mönster kan vara svårt och framförallt mönster med mycket färg. I detta blogginlägg tipsar vi om vilka tricks du kan ta till för att göra mönster bekvämt och snyggt i ditt hem, på kontoret eller faktiskt vilken plats som helst. Bara fantasin (och ditt mod) kan sätta stopp här!


KA International's kollektion med Erico Navazo. En färgglad kollektion med inspiration från naturen -  hos Trapiche & CO
KA International Artis

Blanda storleken på dina mönster


Att endast ha en mönsterstorlek, som bara små- eller bara stora mönster, kan lätt göra att det ser rörigt ut. Försök istället att blanda olika storlekar: börja med ett stort mönster och matcha sedan upp detta med ett mellanstort mönster. Addera mer texturer och mindre storlekar på dina mönster allteftersom, precis som på bilderna nedan.


Clarke & Clarke Wedgewood

Färger


Är du en person som inte är rädd för att använda mycket färg i ditt hem, men ännu inte riktigt vågat ta ut svängarna - då kan färger hjälpa dig komma över din rädsla med mönster. Välj ett mönster på din tapet eller dina textilier med några färger du tycker om och plocka sedan ut färgerna i detta mönster och använd i din övriga inredning.


Harlequin Colour 2


I Harlequins kollektion Colour 2 är tapeten Dahlia en favorit hos många med sina stora, rosa blommor i olika nyanser och detaljer i grönt. Dessa starka färger kompletteras sedan med en bottenfärg i en beige nyans som tonar ned mönstret något. Med enkla möbler i beigt och grönt samt övriga textilier med geometriska mönster, blir dessa rum behagliga för ögat samtidigt som mönster faktiskt är i fokus.


Dovare färger som beige kan även det vara enklare, speciellt om du föredrar mönster av den mer diskreta typen.

Alhambra Etna


Tona ned dina mönster med solida färger


Genom att applicera exempelvis mönstrade textilier mot en enfärgad möbel, kan göra att helhetsintrycket känns mer lugnt och ingivande även om det finns mönster.


Harlequin Colour 1


Börja med textilier


Om du tycker det är svårt att introducera mönster i hemmet så kan du börja smått genom att addera det på textilier som lätt kan bytas ut. På detta vis kan du även enkelt testa dig fram och flytta på dina kuddar, plädar och puffar tills du känner att det passar din stil.


Scion Garden of Eden


MJ's Malmö


På MJ's i Malmö kan ni se ett urval av de tyger och varumärken som vi förmedlar. Detta hotell är ett bevis på att mönster och färger inte är något att frukta.
52 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Trender 2024

Comments


bottom of page