top of page

Våga välja tapet!

Älskade tapeter! Vilket tråkigt liv det hade varit ändå utan dem!


När man är sugen på förändring i sitt hem och redo att ta tag i de tråkiga väggarna hemma, då är det dags för en ny tapet!

Låt din magkänsla styra och välj just din favorit. Det är sinnena som ska få sitt så var inte rädd för färg och mönster.


sovrumstapet från Trapiche & co , William Morristapet ett mysigt sovrum
William Morris Designs, Clarke & Clarke


Det behöver inte vara så komplicerat att tapetsera. Har man inte möjlighet att anlita en målare så kan man fixa det själv. Här kommer lite tips och några få enkla steg att följa.

olika tapeter på en vägg från Trapiche & co, inspiration tapeter
Marianne, Clarke & Clarke


Förarbete, förarbete, förarbete... Ja, jag vet, det är kanske inte det roligaste men ack så viktigt! För att slutresultatet ska bli snyggt så var noga med förarbetet. Se till så väggen är jämn innan du börjar. Spackla och slipa hål och ojämnheter. Ta bort gamla tapeter som sitter löst eller är bubbliga. Damma av och torka rent.Modern tapet vid soffan vardagsrumstapet från Trapiche & co , lila tapet
Harlequin X Sophie Robinson, HarlequinHa bra redskap. En bra tapetkniv med nya rakblad, en vävskrapa eller borste, en ren svamp och en hink ljummet vatten att torka limrester med är några saker som du bör ha till hands. Glöm inte köpa rätt lim, non-woven tapet ska ha lim som passar till non-woven. Fråga din färghandlare om råd om du är osäker.

modern tapet i rött och vitt, snirklig tapet från Trapiche & co
Harlequin X Sophie Robinson, Harlequin


Fösta våden är viktig. Lägg upp tapeteten på ett bord och kolla mönsterpassningen, om det finns någon. Mät upp och skär av första våden. Om det är en non-woven tapet så limmar du rätt på väggen. Stryk på lagom mycket lim, inte för mycket så det blir tjocka klumpar lim på något ställe. Använd en pensel i hörn och nära lister och en roller på de stora ytorna.


Sätt upp första våden på väggen. Se till så den blir riktigt rak så kommer resterande våder följa automatiskt efter och slutresultatet blir rätt. Stryk ut tapeteten på väggen med en borste eller skrapa så det blir slätt.


grafisk tapet i sovrummet, modern tapet från Trapiche & co
Vivido, Clarke & Clarke

Resterande våder. Kolla mönstet och passa in på nästa våd. Passa in kant i kant. Se till så det finns tillräckligt med lim på väggen och att det inte torkat.


Torka bort limrester som hamnat på tapeten med svampen och ljummet vatten.

Skär rent vid lister och uttag med en vass kniv.

Upprepa våd efter våd och vips så har du ett vackert, nytapetserat rum!fondtapet i sovrummet, Vardagsrumstapet tapet med palmer från Trapiche & co
Vivido, Clarke & Clarke


Våga välja den tapet du älskar. Våga nya färger och njut av alla fina mönster det finns att välja bland. Lycka till med din tapetsering!

6 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Trender 2024

Comments


bottom of page