top of page

Rubrik 3

Detta året kommer vara fullt av inredningsäventyr!


möbeltyg mönstrad soffa vardagsrumstapet tapet till vardagsrum Clarke & Clarke tyger tapeter Trapiche & co
Vivido, Clarke & Clarke

Vi ser att våra omgivningar blir en plats där du verkligen kan andas ut och koppla av samtidigt som personlighet och karaktär tar plats!

Släpp in naturens lugn genom att omfamna mjuka former och grönska. Inga skarpa kanter och 80talets runda och mjuka former tar plats i möbler, belysning, mattor o inredning.tapet ALBERI favorite_borW0176/02 tapet med grönska växter på tapet vardagsrumstapet clarke & clarke tapet Trapiche & co
Tapet Alberi W0176/02, Vivido, Clarke & Clarke


För den som älskar färg - detta är er tid att skina! Djärva toner och lekfulla pasteller tar plats, och det handlar om att våga och skapa ett utrymme som berättar din egen unika historia. Mönstrade och färgglada tapeter och textilier. Layers för soffor, kuddar, gardiner och plädar!I 2024 ser vi en vacker sammansmältning av teknik och tradition. Moderna bekvämligheter smälter samman med tidlösa detaljer och skapar en atmosfär av harmoni och innovation.


Nu har vi en fråga, vad tror ni blir en stor trend under 2024?
möbeltyg F1686/02 mönstrad soffa vardagsrumstapet W0176/02 tapet till vardagsrum Clarke & Clarke tyger tapeter Trapiche & co
Möbeltyg Melange F1686/02 Urban Fabric, Wallpaper Alberi W0176/02 Vivido, Clarke & Clarke


25 visningar0 kommentarer

Älskade tapeter! Vilket tråkigt liv det hade varit ändå utan dem!


När man är sugen på förändring i sitt hem och redo att ta tag i de tråkiga väggarna hemma, då är det dags för en ny tapet!

Låt din magkänsla styra och välj just din favorit. Det är sinnena som ska få sitt så var inte rädd för färg och mönster.


sovrumstapet från Trapiche & co , William Morristapet ett mysigt sovrum
William Morris Designs, Clarke & Clarke


Det behöver inte vara så komplicerat att tapetsera. Har man inte möjlighet att anlita en målare så kan man fixa det själv. Här kommer lite tips och några få enkla steg att följa.

olika tapeter på en vägg från Trapiche & co, inspiration tapeter
Marianne, Clarke & Clarke


Förarbete, förarbete, förarbete... Ja, jag vet, det är kanske inte det roligaste men ack så viktigt! För att slutresultatet ska bli snyggt så var noga med förarbetet. Se till så väggen är jämn innan du börjar. Spackla och slipa hål och ojämnheter. Ta bort gamla tapeter som sitter löst eller är bubbliga. Damma av och torka rent.Modern tapet vid soffan vardagsrumstapet från Trapiche & co , lila tapet
Harlequin X Sophie Robinson, HarlequinHa bra redskap. En bra tapetkniv med nya rakblad, en vävskrapa eller borste, en ren svamp och en hink ljummet vatten att torka limrester med är några saker som du bör ha till hands. Glöm inte köpa rätt lim, non-woven tapet ska ha lim som passar till non-woven. Fråga din färghandlare om råd om du är osäker.

modern tapet i rött och vitt, snirklig tapet från Trapiche & co
Harlequin X Sophie Robinson, Harlequin


Fösta våden är viktig. Lägg upp tapeteten på ett bord och kolla mönsterpassningen, om det finns någon. Mät upp och skär av första våden. Om det är en non-woven tapet så limmar du rätt på väggen. Stryk på lagom mycket lim, inte för mycket så det blir tjocka klumpar lim på något ställe. Använd en pensel i hörn och nära lister och en roller på de stora ytorna.


Sätt upp första våden på väggen. Se till så den blir riktigt rak så kommer resterande våder följa automatiskt efter och slutresultatet blir rätt. Stryk ut tapeteten på väggen med en borste eller skrapa så det blir slätt.


grafisk tapet i sovrummet, modern tapet från Trapiche & co
Vivido, Clarke & Clarke

Resterande våder. Kolla mönstet och passa in på nästa våd. Passa in kant i kant. Se till så det finns tillräckligt med lim på väggen och att det inte torkat.


Torka bort limrester som hamnat på tapeten med svampen och ljummet vatten.

Skär rent vid lister och uttag med en vass kniv.

Upprepa våd efter våd och vips så har du ett vackert, nytapetserat rum!fondtapet i sovrummet, Vardagsrumstapet tapet med palmer från Trapiche & co
Vivido, Clarke & Clarke


Våga välja den tapet du älskar. Våga nya färger och njut av alla fina mönster det finns att välja bland. Lycka till med din tapetsering!

7 visningar0 kommentarer

Nu har den första snön fallit, även här i Varberg. Vad passar inte bättre då än inomhusaktiviteter - där både vuxna och barn kan delta. Med hjälp av tapetprover kan du skapa en vacker tapetbricka som passar utmärkt till alla julens bjudningar.

Detta behöver du: - Brickor i olika former - köp på Second Hand eller rota fram gamla brickor du tröttnat på - Tapetprover - Bakplåtspapper - Penna - Tejp - Sax - Lim - Pensel - Spraylack eller lack på burk


Såhär gör du:


1. Börja med att placera ett bakplåtspapper på din bricka. Rita en linje längs brickans kanter, försök vara så exakt som möjligt - detta kommer att vara din mall när du ska klippa ut tapeten som sedan ska fästas på brickan. När du är nöjd med dina guide-linjer, klipp ut din mall.2. Lägg mallen på brickan igen och stäm av så att kanterna ser jämna ut i förhållande till brickans form. Fäst mallen med hjälp av tejpbitar på ditt önskade tapetprov - klipp ut.3. Pensla ett tunt lager lim på brickan och tapeten - fäst sedan din tapetbit på brickan. Var noga med att få bort eventuella bubblor som kan bildas under tapeten, dessa kan vara svåra att få bort när limmet väl torkat.4. Torka bort överflödigt lim från brickan och låt torka. Medan brickan torkar: njut av god fika och en kopp kaffe eller te - det gjorde vi. När brickan torkat ska du lacka den så tapeten får ett skyddande och avtorkningsbart lager - du kan antingen stryka på lack eller spraya.Nu har du en färdig bricka med vackert mönster som är redo att användas inför alla julens festligheter - glögg- och kaffespill tål den också!Tagga gärna oss på Instagram om du testar att göra din egen tapetbricka - @Trapicheco Detta är även en underbar julklapp om du vill ge bort något personligt till dina nära och kära! Eller varför inte göra som oss - pyssla med dina kollegor och använd sedan tapetbrickorna på jobbet som vackra serveringsfat.

669 visningar0 kommentarer
untitled-03821.jpg

BLOGG

Välkommen till vår blogg. Här kan du läsa om allt från textilier, tapeter, gardinupphängning och nyheter inom tapet- och gardinvärlden. Vi delar även med oss av tips och trix samt DIY-projekt. 

bottom of page