top of page

Rubrik 3

Nu har den första snön fallit, även här i Varberg. Vad passar inte bättre då än inomhusaktiviteter - där både vuxna och barn kan delta. Med hjälp av tapetprover kan du skapa en vacker tapetbricka som passar utmärkt till alla julens bjudningar.

Detta behöver du: - Brickor i olika former - köp på Second Hand eller rota fram gamla brickor du tröttnat på - Tapetprover - Bakplåtspapper - Penna - Tejp - Sax - Lim - Pensel - Spraylack eller lack på burk


Såhär gör du:


1. Börja med att placera ett bakplåtspapper på din bricka. Rita en linje längs brickans kanter, försök vara så exakt som möjligt - detta kommer att vara din mall när du ska klippa ut tapeten som sedan ska fästas på brickan. När du är nöjd med dina guide-linjer, klipp ut din mall.2. Lägg mallen på brickan igen och stäm av så att kanterna ser jämna ut i förhållande till brickans form. Fäst mallen med hjälp av tejpbitar på ditt önskade tapetprov - klipp ut.3. Pensla ett tunt lager lim på brickan och tapeten - fäst sedan din tapetbit på brickan. Var noga med att få bort eventuella bubblor som kan bildas under tapeten, dessa kan vara svåra att få bort när limmet väl torkat.4. Torka bort överflödigt lim från brickan och låt torka. Medan brickan torkar: njut av god fika och en kopp kaffe eller te - det gjorde vi. När brickan torkat ska du lacka den så tapeten får ett skyddande och avtorkningsbart lager - du kan antingen stryka på lack eller spraya.Nu har du en färdig bricka med vackert mönster som är redo att användas inför alla julens festligheter - glögg- och kaffespill tål den också!Tagga gärna oss på Instagram om du testar att göra din egen tapetbricka - @Trapicheco Detta är även en underbar julklapp om du vill ge bort något personligt till dina nära och kära! Eller varför inte göra som oss - pyssla med dina kollegor och använd sedan tapetbrickorna på jobbet som vackra serveringsfat.

388 visningar0 kommentarer

Idag vill vi slå ett slag för Sanderson Design Group där varumärken som Harlequin, Clarke & Clarke och Scion ingår - som vi på Trapiche & co är stolta agenter för. I Sanderson Design Group ingår även varumärken som Morris & CO, Zoffany samt Sanderson.


Denna grupp konstnärer - som man utan tvekan kan kalla dem - levererar högkvalitativa tyger och tapeter med inspiration från alla världens hörn. I detta blogginlägg ska vi titta mer på de varumärken inom SDG som vi på Trapiche & co representerar.


Harlequin


Harlequin - ett varumärke som följer trender och håller sig (och oss) ständigt uppdaterade om det senaste inom textil- och tapetvärlden, men med sin egen tappning. Designteamet strävar efter att skapa verkliga hantverk och alla mönster målas för hand med största passion och finkänslighet.


Med levande färger och uttrycksfulla mönster vill Harlequin förmedla en lycklig känsla med sitt varumärke. Att bidra till ett hem eller miljö där den som använder Harlequin's kreationer får chansen att känna sig unik, är deras ambition.


Rewild - en vågad och färgstark tema-kollektion från den senaste kollektionen Colour 3


Reflect - en modern och geometrisk tema-kollektion från Harlequin's senaste bok Colour 3

Mönstret Lotus från kollektionen Momentum


Clarke & Clarke


Clarke & Clarke är det varumärke i Sanderson Design Group som har den mest eklektiska stilen, med sin högkvalitativa- och mångsidiga design. Detta varumärke har alltid ett finger på pulsen när det kommer till de senaste trenderna och erbjuder allt från från ultra-modernt till klassiskt och glamoröst.


Exotica 2


Soren - en stilren kollektion med möbeltyger från Clarke & Clarke Vardo - luftiga, vackra gardintyger som matchar Soren


Burlington - en kollektion med inspiration från den brittiska stilen


Scion


Scion är ett lektfullt varumärke som bringar lycka till hemmet de får smycka, varje dag. Detta varumärke är optimistiskt och passar alla, varesig du gillar mycket färg och mönster eller om du hellre föredrar något enkelt.


Scion håller dig uppdaterad med de senaste tapet- och textiltrenderna. De är alltid med i sin tid när det gäller kvalitéer, färger och mönster till att skapa snygga gardiner, tapeter och inredningar.


Mr Fox - den välkända räven från Scion ar blivit varumärkets maskot

Garden of Eden25 visningar0 kommentarer

Mönster kan vara svårt och framförallt mönster med mycket färg. I detta blogginlägg tipsar vi om vilka tricks du kan ta till för att göra mönster bekvämt och snyggt i ditt hem, på kontoret eller faktiskt vilken plats som helst. Bara fantasin (och ditt mod) kan sätta stopp här!


KA International's kollektion med Erico Navazo. En färgglad kollektion med inspiration från naturen -  hos Trapiche & CO
KA International Artis

Blanda storleken på dina mönster


Att endast ha en mönsterstorlek, som bara små- eller bara stora mönster, kan lätt göra att det ser rörigt ut. Försök istället att blanda olika storlekar: börja med ett stort mönster och matcha sedan upp detta med ett mellanstort mönster. Addera mer texturer och mindre storlekar på dina mönster allteftersom, precis som på bilderna nedan.


Clarke & Clarke Wedgewood

Färger


Är du en person som inte är rädd för att använda mycket färg i ditt hem, men ännu inte riktigt vågat ta ut svängarna - då kan färger hjälpa dig komma över din rädsla med mönster. Välj ett mönster på din tapet eller dina textilier med några färger du tycker om och plocka sedan ut färgerna i detta mönster och använd i din övriga inredning.


Harlequin Colour 2


I Harlequins kollektion Colour 2 är tapeten Dahlia en favorit hos många med sina stora, rosa blommor i olika nyanser och detaljer i grönt. Dessa starka färger kompletteras sedan med en bottenfärg i en beige nyans som tonar ned mönstret något. Med enkla möbler i beigt och grönt samt övriga textilier med geometriska mönster, blir dessa rum behagliga för ögat samtidigt som mönster faktiskt är i fokus.


Dovare färger som beige kan även det vara enklare, speciellt om du föredrar mönster av den mer diskreta typen.

Alhambra Etna


Tona ned dina mönster med solida färger


Genom att applicera exempelvis mönstrade textilier mot en enfärgad möbel, kan göra att helhetsintrycket känns mer lugnt och ingivande även om det finns mönster.


Harlequin Colour 1


Börja med textilier


Om du tycker det är svårt att introducera mönster i hemmet så kan du börja smått genom att addera det på textilier som lätt kan bytas ut. På detta vis kan du även enkelt testa dig fram och flytta på dina kuddar, plädar och puffar tills du känner att det passar din stil.


Scion Garden of Eden


MJ's Malmö


På MJ's i Malmö kan ni se ett urval av de tyger och varumärken som vi förmedlar. Detta hotell är ett bevis på att mönster och färger inte är något att frukta.
45 visningar0 kommentarer
untitled-03821.jpg

BLOGG

Välkommen till vår blogg. Här kan du läsa om allt från textilier, tapeter, gardinupphängning och nyheter inom tapet- och gardinvärlden. Vi delar även med oss av tips och trix samt DIY-projekt. 

bottom of page