top of page

Hög tid att uppdatera väggarna med ny tapet!

Är du sugen på en förändring? Har du kankse ett rum som känns lite tråkigt och som tål lite uppfräshning? Då är det dags för en ny tapet!

Låt din magkänsla styra och välj just din favorit. Det är sinnerna som ska få sitt så var inte rädd för färg och mönster.


blommig tapet med fågel, Clarke & Clarke tapet, Trapiche & co tapet, engelsk tapet, Sovrums tapet, vardagsrums tapet
Waterlily från Clarke & Clarke

Det behöver inte vara så kompliserat att tapetsera. Har man inte möjlighet att anlita en målare så kan man fixa det själv. Här kommer lite tips och några få enkla steg att följa.tapet med elefanter, Harlequin tapet, tapet till hallen, sovrumstapet, vardagsrums tapet, tapet med djur, tapet med neutrala toner
Kinabalu från Harlequin

Förarbete, förarbete, förarbete... Ja, jag vet, det är kankse inte det roligaste men ack så viktigt! För att slutresultatet ska bli snyggt så var noga med förarbetet. Se till så väggen är jämn innan du börjar. Spackla och slipa hål och ojämnheter. Ta bort gamla tapeter som sitter löst eller är bubbliga. Damma av och torka rent.


Ha bra redskap. En bra tapetkniv med nya rakblad, en vävskrapa eller borste, en ren svamp och en hink ljummet vatten att torka limrester med är några saker som du bör ha till hands. Glöm inte köpa rätt lim, non-woven tapet ska ha lim som passar till non-woven. Fråga din färghandlare om råd om du är osäker.Fösta våden är viktig. Lägg upp tapeteten på ett bord och kolla mönsterpassningen, om det finns någon. Mät upp och skär av första våden. Om det är en non-woven tapet så limmar du rätt på väggen. Stryk på lagom mycket lim, inte för mycket så det blir tjocka klumpar lim på något ställe. Använd en pensel i hörn och nära lister och en roller på de stora ytorna.

Sätt upp första våden på väggen. Se till så den blir riktigt rak så kommer resterande våder följa automatiskt efter och slutresultatet blir rätt. Stryk ut tapeteten på väggen med en borste eller skrapa så det blir slätt.

tapet med dahlia blommor, aprikosfärgade blommor på tapet, sovrumstapet, vardagsrumstapet, tapet till hallen, Harlequin tapet
Dahlia från Harlequin

Resterande våder. Kolla mönstet och passa in på nästa våd. Passa in kant i kant. Se till så det finns tillräckligt med lim på väggen och att det inte torkat.

Torka bort limrester som hamnat på tapeten med svampen och ljummet vatten.

Skär rent vid lister och uttag med en vass kniv.

Upprepa våd efter våd och vips så har du ett vackert, nytapetserat rum!

tapet med blad, tapet med neutrala färger, harlequintapet, engelsk tapet, lorenza tapet, tapet till hallen, Vardagsrums tapet
Lorenza från Harlequin

Våga välja den tapet du älskar. Våga nya färger och njut av alla fina mönster det finns att välja bland. Lycka till med din tapetsering!
35 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Trender 2024

Commentaires


bottom of page