top of page

Ska man fodra gardiner?


Ja, men det ska du absolut göra! Det är både snyggt och smart!


Har du hittat det perfekta tyget till dina gardiner som du bara älskar, då vill du säkert att det ska hålla länge. För att gardinerna ska stå emot solens strålar bättre och inte blekas för mycket fodrar man med ett enfärgat tyg som sys på baksidan av gardinen. Fodertyget är satinvävt för att gardinen ska falla vackert, så tygerna inte ”hakar i” varandra.
Diane Hill - HarlequinDen andra fördelen med att fodra sina gardiner är att färgen och mönstret på gardinen syns bättre när ljuset från fönstret lyser genom tyget. Färger upplevs alltid blekare när ljuset lyser igenom tyget och du kan använda olika foderkvaliéer för att stoppa dagsljuset. Ett tätare foder släpper igenom mindre ljus.
Eva, vår gardinkunskaps-guru, lärde oss om precis detta när vi hade våra temadagar i slutet av April.
Vill du inte att något dagsljus alls kommer igenom, om du vill mörklägga tex ett sovrum kan ett mörkläggande foder, som en Dimout eller Blackout vara en bra idé. En Dimout är ett tjockare vävt tyg som mörklägger ca 95%. Det faller fint och funkar tillsammans med ett gardintyg som en utmärkt mörkläggande gardin. En Blackout är ett tyg med en tunn plast i flera lager på baksidan. Denna kvalité är 100% mörkläggande.
Vi har ett stort utbud av fodertyger, kontakta oss eller gå in på återföljarsidan för att se mer av dem!


716 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page