top of page

HALVDANSKAN

Uppdaterat: 22 juni 2022


Rock, tennis och mittemellan men aldrig aldrig lagom.

Helena har skapat ett hem som vi vill beskriva som är lika inbjudande och omfamnade som det är rufft och frigjort i kanterna. I varje rum väntar en ny känsla och energi.

Även om framtoningen i det stora hela är väldigt elegant och påkostad så känner man sig välkommen och "hemma" så fort man klivit in genom dörren.


Det skall fort visa sig att det inte är av någon slump som vi känner så. Helenas devis är ett hem som känns varmt, levande och inbjudande. Familjen är inte petiga av sig, livet får ske och lämna spår efter sig. Inget kalas utan kras heter det ju som känt, och vi vågar nästan svära på att det är just DET som sätter pricken över i:et. Vem vill väl bo i ett hus där man inte får L E V A?


Huset ligger strax söder om Varberg centrum och bara ett par korta promenadminuter från Varberg längsta och kanske mest kända sandstrand, Apelviken. Ett `pågående projekt ´ säger Helena om huset som rustats upp och renoverats om sedan familjen tog över det.

När vi kom på besök var Helena på jakt efter snygga funktionsgardiner till köket, en av de sista prickarna över i:en i det rummet. Då är det fint att ha Carola från Trapiche, on call, bara ett stenkast hemifrån.


Carola tar fram alternativ, dubbelkollar ledtider och tygbredder.Ett tyg som inte bara reflekterar bort värme men också släpper in ljus.

- Finns det?

- Ja, ja ja!

- Och inte bara finns funktionen, det finns ursnygga sådana också. Mängder av dem!


Hur faller ljuset, vilka färger plockar tyget upp / dämpar utifrån? Blir det reflektioner i solen? Många tankar.


Helenas eftertanke och inte minst "magkänsla" för färg och form har lämnat spår efter sig överallt. Även om det är tydligt att det är fler i familjen som har en kreativ ådra, som fått ta plats och skapa personligheter runtom i huset.


Till vardags jobbar Helena med plus och minus på Kaka Arkitektkontor och egna företaget, men på fritiden som hon kallar det så studerar hon till inredningsdesigner. Hurra säger vi, tänk att få se fler hem kryddade med Helenas mod och kreativitet?!
Helena "känner in" ett av alternativen.
Hemmets umgängesyta är ett stort kombinerat kök, matsal och vardagsrum. Här finns plats för både måltider, golfstrategier, läxläsning, festligheter och en lugn stund framför den gasdrivna centerpiecen.


I vardagsrummet hänger en voile som heter Riva och kommer från en av våra egna kollektioner i Trapiche & CO. En perfekt inramning och skydd från det i bland osmickrande ljuset. Visade sig också vara ett perfekt "måttband" för Helenas kommande gardinupphängning. - Varför krångla till det när man kan göra det enkelt, skrattar Helena.


Aldrig sen med att kasta av sig skorna eller att hugga i, det är en tydlig melodi hos fröken Pippi Långstrump som vi också kommit att kalla henne. Inte ett hinder i världen som skulle kunna stoppa denna kvinna inte.Det var en liten del av huset, hjärtat om man så vill. Som ni förstår får vi inte en men en hel hög med anledningar att återvända hit, här där och mittemellan. Närmast i våra instastories där vi tänkte berätta lite mer om några av de olika tygerna och dess kvaliteter.


Tills dess vill vi utbringa en stor skål och ett rungande tack till två och -fyrbenta vänner för att vi fick besöka er, hjälpa till och inte minst bara vara i den fantastiska oas som ni skapar.


Detaljer som fångar uppmärksamheten, bryter av och bryter in. Kärlek rakt igenom!


Vi avslutar i det av rummen dit familjens överhuvuden drar sig tillbaka när det är dags för dem att avsluta dagen. Här kommer sammetsgardinerna från Linwood OMEGA PLAIN och överkastet heter Venezia Plain och kommer från Jover. Match made in heaven.


Tack igen, och på återseende.


Bilderna kommer från Deilig Media i Varberg.


202 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Trender 2024

Comments


bottom of page