top of page

Tillbaka till paradiset


Häromvecka så fick vi så äntligen till att tajma kalender med Therese, Anders, fotograf och ett strålande västkustväder. Och håll i hatten så mycket som hänt sedan sist vi var på besök i det lilla paradiset, drömhuset om man så vill, i Derome strax norr om Varberg.


Färgen har inte bara torkat, den har tagit sin plats. I perfekt symbios med var och varenda detalj som Therese och Andreas valt ut så andas plötsligt nybygget lika mycket karaktär och andakt som ett hus med flera hundra års historia. Det är nästan överväldigande. Att det går ann i 2023. Här har fingertoppskänsla, hantverk och skicklighet gett resultat som bara vill komma att växa sig starkare för var generation som skall få sina drömmar uppfyllda här.


Och med så mycket klokskap och kärlek lagt i det exteriöra så tummas det förstås inte på något interiört, och då särskilt inte när det kommer till textilier. Kan knappast tänkas en bättre Trapiche-ambassdör än vår Therese, så det var inte precis med lite längt i maggropen som vi nu äntligen skulle få se vilka gardiner som till slut skulle få omfamna vardagsrummet, och hur skulle det bli i sovrummet?


Under veckan som kommer så ska Therese själv berätta mer om det fantastiska linnetyget, hur hon tänkt kring val av färg, motiv och inte minst varför och med vad hon fodrat. Tills dess njuter vi bar av resultatet som är så perfekt vilsamt och trivsamt att här vill man bara sitta, länge.


I sovrummet pågår fortfarande jakten, läs beslutsångesten, över vilken nyans på dimout-tyget som möter och lyfter tapeten från Linwood (som för övrigt gjort sig mer rätt än här). Tessan suckar och menar att vi är ungefär de 101 första som säger det, men jo dörrarna i sovrummet SKA målas i samma nyans som väggarna. Och vi tror henne, att det blir bäst så, men tills dess så älskar vi och de 100 andra dem precis som de karaktärskapare som de är.


Så ska förstås hela baletten matchas, matchas med det rätta tyget som bär på den rätta karaktären - över sängen.


Trapiche & CO egen kollektion ligger högt på topplistan här, men möttes av hård konkurrens från Alhambra. Se bara. Hur ska man ens kunna välja? Tack och precis för en som vågar att gå sin egen väg och står som en fura sina beslut. Vi är övertygade om att vi får dåndimpen när T satt pricken över all de i som hon skapat här i hemmet.Under tiden som Tessan vände och vred i sovrummet så smög vi oss runt och tittade på resten av huset. Och inte minst, golvet i entrén. Minns det som Anders lade bit för bit när vi sist var först var på besök? Wow. Bara wow.


Och badrummet... Här vill man ju, bo.


Ut genom ett av fönstren kunde vi beundras över Andreas som envetet, inte kunde se ett slut på stenen som skulle ur väg för ängen som de snart skall till att så som en tavelram runt huset. Ett par ton har de lyft upp, för hand. Gymkort göra sig inte besvär i denna familjen inte :)Vilken lycka. Lycka att få bo, leva och åldras här. Vi är så glada för er skull och tack igen för gästfrihet och all bjussighet.Mer om tyger och tygval på instagram under veckan som kommer, men har ni redan nu beställarlusta så är det såklart bara klicka sig raka vägen vidare till login och bläddra er igenom alla hängare och böcker av tapeter och tyger för våra återförsäljare i Sverige och Finland.


Har du ett kundprojekt eller ett hem som förgyllts med några av våra produkter, skriv till oss - vi skulle så gärna vilja dela fler härliga Trapiche-hem med alla fina inspirations-jägare.


Kram och fin kreativ vecka på er!

186 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Trender 2024

Comments


bottom of page